Search
Close this search box.

Slaví pět let pomoci postiženým roztroušenou sklerózou

JIHLAVA, Lidé postižení roztroušenou sklerózou na Jihlavsku si kulturním a tematických programem připomenou pět let existence organizace, která je sdružuje – Roska...

Lidé postižení roztroušenou sklerózou na Jihlavsku si kulturním a tematických programem připomenou pět let existence organizace, která je sdružuje – Roska.

Sejdou se v sobotu ve 14.30 v jihlavské Ville Eden a zvou i širší veřejnost. Budou je čekat prezentace ze života sdružení, literatura a poezie, lehké společné procvičení a přednáška lékaře. Za největší úspěch považuje jihlavská Roska podle své předsedkyně Jitky Večeřové právě pořádání společných akcí, čestné uznání Modrý slon nebo založení vlastních webových stránek.

„Řada našich členů by sama třeba do divadla nebo na rekondice nejela, ale společně organizovaná činnost je povzbuzuje a pomáhá jim hledat nové kamarády,“ říká Jitka Večeřová, která chce do budoucna navázat užší spolupráci s Roskami v okolních okresech Vysočiny. Pozitivní je podle ní to, že lidé snad o roztroušené skleróze více vědí a přestávají na postižené klást přehnané nároky.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email