Search
Close this search box.

Malé Lurdy“ aneb absurdita roku v posouzení zdravotního stavu zaměstnávaných osob se zdravotním postižením

Do soutěže může být navržen každý případ obzvláště nesmyslného rozhodnutí nebo zamítnutého odvolání osoby se zdravotním postižením (ID nebo OZZ), k němuž došlo v roce 2011...

AZZP ČR ve spolupráci s partnery vyhlašuje soutěž „Malé Lurdy“ aneb absurdita roku v posouzení zdravotního stavu zaměstnávaných osob se zdravotním postižením.

Do soutěže může být navržen každý případ obzvláště nesmyslného rozhodnutí nebo zamítnutého odvolání osoby se zdravotním postižením (ID nebo OZZ), k němuž došlo v roce 2011. Cílem je prokázat nesmyslnost a nevhodnost posuzování zdravotního postižení dle novelizované vyhlášky MPSV od roku 2010 pro potřeby reálného trhu práce.

Podmínkou návrhu je, že dotyčná osoba, která pracuje nebo pracovala v roce 2011 na běžném nebo na chráněném pracovišti, souhlasí předem, že v případě vyhodnocení bude zveřejněno její jméno a obecná charakteristika postižení a pracovní rekomandace. Před případným vyhodnocením tyto informace nebudou zveřejněny ani předány třetím osobám. Podrobné údaje o charakteru zdravotního postižení a osobní

údaje budou k dispozici pouze hodnotitelům a v případě vyhodnocení předány kompetentním zástupcům MPSV.

Návrhy posoudí komise se zastoupením odborníků – zaměstnavatelů, zástupců OZP, VVZPO za účasti lékařského odborníka z oblasti rehabilitace a pracovního lékařství.

Nejabsurdnější případy budou oceněny příspěvkem na lázeňský pobyt nebo wellnes podle vlastního výběru v hodnotě:

  • 1. cena 5 000,- Kč
  • 2. cena 3 000,- Kč
  • 3. cena 2 000,- Kč

Návrhy může předkládat jakákoli fyzická nebo právnická osoba, působící na území ČR.

Návrhy je možno zasílat spolu s kontaktem na příslušnou osobu, které se rozhodnutí týká, na adresu AZZP ČR, Jindřišská 2, 110 00 Praha nebo na e-mail lurdy@azzp.cz . Uzávěrka do 15. února 2012, o držiteli Ceny a nominovaných „TOP 10“ bude rozhodnuto nejpozději do 31.3.2012 a vyhlášení bude spojeno se zveřejněním v médiích, případně tiskovou konferencí v dubnu 2012.

Přispějte i vy svým příkladem a pomozte nám vyřešit problém nevhodné klasifikace zdravotního postižení pro trh práce.

Partneři projektu:

  • Nadační fond pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením
  • Národní rada osob se zdravotním postižením
  • SČMVD
  • Zdravotnické noviny
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email