Search
Close this search box.

Vítězem soutěže „Skutečná RS: Vaše inovace” je Brian Light z kanadského Toronta

V této celosvětové soutěži byli vyzváni lidé se vztahem k roztroušené skleróze (RS), aby podali jedinečné a inovativní návrhy, které by pomohly překonat každodenní potíže lidem žijícím s RS. Vítězný návrh Briana Lighta „Sportovní chodítko” je šestinohá sestava s osmi kolečky a postrojem, která dokáže poskytnout oporu osobě s poruchou rovnováhy...

Společnost Merck Serono vyhlásila vítěze celosvětové soutěže pořádané pro komunitu se vztahem k roztroušené skleróze Vítězná myšlenka zdůrazňuje potřebu inovativních řešení pro lidi žijící s roztroušenou sklerózou

Ženeva, Švýcarsko, 30. listopadu 2011 – Společnost Merck Serono, divize společnosti Merck KGaA, Darmstadt, Německo, oznámila, že celkovým vítězem kampaně „Skutečná RS: Vaše inovace” je Brian Light z kanadského Toronta. V této celosvětové soutěži byli vyzváni lidé se vztahem k roztroušené skleróze (RS), aby podali jedinečné a inovativní návrhy, které by pomohly překonat každodenní potíže lidem žijícím s RS.

Vítězný návrh Briana Lighta „Sportovní chodítko” je šestinohá sestava s osmi kolečky a postrojem, která dokáže poskytnout oporu osobě s poruchou rovnováhy nebo slabostí dolních končetin při stoji a pohybech, přičemž ruce zůstávají volné k hraní oblíbeného sportu. Sportovní chodítko bylo vybráno mezi třemi dalšími finalisty internetovým hlasováním v rámci RS komunity na webových stránkách kampaně www.realmsvoices.com.

Light je více než 30 let fanatikem do volejbalu, ale jeho dovednost hrát tento sport, který miluje, se zhoršila když u něj příznaky RS začaly omezovat jeho schopnosti chodit a udržovat rovnováhu. „Bylo jasné, že jsem nemohl hrát volejbal způsobem, na který jsem byl zvyklý. Vzpomínám si, jak za mnou na hřišti přišel přítel a navrhnul mi, že bych měl přestat hrát úplně,” řekl Brian. „Nechtěl jsem se s tím smířit, tak jsem vyrobil Sportovní chodítko, aby mi pomohlo zůstat ve hře a pokračovat v tom, co mám rád.”

Jako vítěz soutěže odcestuje Brian do designového studia IDEO, oceňované celosvětové designové a inovační firmy, kde bude pracovat přímo s designéry firmy IDEO na rozvoji a zdokonalování svého nápadu, který bude představen RS komunitě v roce 2012.

„Blahopřejeme Brianovi k jeho báječnému nápadu a těšíme se na spolupráci s ním na Sportovním chodítku během jeho pobytu v designové dílně,” řekl Axel Unger, člen mezinárodní poroty a výkonný ředitel kanceláře IDEO v Mnichově. „Náš tým designérů pomůže Brianovi rozvinout jeho myšlenku, která má, jak doufáme, potenciál skutečně ovlivnit RS komunitu.”

Vaše inovace představuje druhou, závěrečnou fázi kampaně Skutečná RS, která byla vytvořena společností Merck Serono v roce 2010, aby prohloubila porozumění RS a rozšířila nadějné poselství ohledně zvládání této nemoci. První soutěž, Váš příběh, představovala celosvětovou soutěž ve psaní scénáře, jejímž výsledkem bylo vytvoření krátkého snímku, který ukazuje, jak může být život s RS změněn v pozitivním a naplňujícím smyslu.

„Nedovedu si představit lépe odpovídající způsob, jak naplnit hnutí Skutečná RS, než takovým působivým zpodobněním důvtipu, kreativity a inovativního ducha RS komunity,” uvedl Belén Garijo, operační ředitelka společnosti Merck Serono. „Všechny návrhy podané během kampaně Skutečná RS jsou důležitou připomínkou nejen nesplněných potřeb RS komunity, ale také naší povinnosti, jakožto občanů tohoto světa, dělat něco více pro lidi žijící s RS. Ve společnosti Merck Serono jsme zavázáni k naplňování této výzvy.”

Abyste mohli sledovat Brianovu designérskou cestu nebo se dozvědět více o kampani Skutečná RS, navštivte její webové stránky na realmsvoices.com. Tyto stránky nejsou určeny k používání občanům Spojených států, Spojeného království a Irska. Občané Spojených států by měli navštívit us.realmsvoices.com.

O kampani Skutečná RS

Skutečná RS je celosvětová vzdělávací kampaň zaměřená na zvýšení povědomí a zlepšení pochopení RS stimulující nadějné poselství ohledně zvládání této nemoci. První fáze kampaně Skutečná RS byla zahájena v roce 2010 soutěží Váš příběh, což byla celosvětová soutěž o napsání scénáře s cílem vytvořit krátký film, který by ukázal, jak může být život s RS změněn v pozitivním a naplňujícím smyslu. Pro shlédnutí vítězného filmu navštivte, prosím, www.realmsvoices.com.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email