Search
Close this search box.

Korálkiáda usiluje o rekord pro dobrou věc

Korálky se budou sbírat a navlékat až do 20. května 2012. Do tohoto data může kdokoliv své navlečené korálky zasílat na adresu České abilympijské asociace nebo je odnést na určená sběrná místa...

Cílem projektu Koralkiáda je nasbírat a navléknout co nejvíce korálků a ty potom darovat zdravotně postiženým z České abilympijské asociace a chráněných dílen, aby měli materiál na své tvoření. Korálky se budou sbírat a navlékat až do 20. května 2012. Do tohoto data může kdokoliv své navlečené korálky zasílat na adresu České abilympijské asociace nebo je odnést na určená sběrná místa. Ve dnech 25. a 26. května se bude v ČEZ Aréně v Pardubicích konat 20. národní abilympiáda, při této příležitosti budou všechny navlečené korálky spojeny a změřena jejich délka. Snahou je vytvořit český korálkový rekord v délce navlečených korálků, který se zapíše do České knihy rekordů.

K dnešnímu dni máme za necelý měsíc projektu zhruba 600 metrů korálků a už jsme překonali český rekord. Rozhodli jsme se tedy aspirovat na světový rekord. V těchto dnech odesíláme žádost o registraci pokusu o rekord do Světové Guinnessovy knihy rekordů.

Česká abilympijská asociace je nezisková organizace, působící od roku 1997 v Pardubicích.

Pomáhá lidem z cílové skupiny dosáhnout co největší míry soběstačnosti a nezávislosti, žít ve svém přirozeném prostředí a získat dobré předpoklady ke společenskému a pracovnímu uplatnění. Cílovou skupinou jsou lidé s fyzickým, psychickým, smyslovým, mentálním či kombinovaným postižením, kognitivními problémy, postižením vnitřních orgánů a lidé se sociálním znevýhodněním. Každoročně organizujeme v Pardubicích soutěžní přehlídku pracovních schopností a dovedností lidí se zdravotním postižením. Abilympiáda bude mít letos už svůj 20. jubilejní ročník. Právě na abilympiádě vyvrcholí projekt Korálkiáda.

Všechno o projektu najdete na stránce http://www.koralkiada.potvor.cz a také na stránkách České abilympijské asociace,.případně na jejích stránkách na facebooku.

Filip Novotný

Zdroj: Helpnet.cz

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email