Search
Close this search box.

Titul Sestra roku 2011 patří Věře Suché

Věra Suchá, pacientka s roztroušenou sklerózou, která pracuje na neurologickém oddělení kolínské nemocnice a v hlasování veřejnosti dostala také titul Sestra mého srdce...

Soutěž Sestra roku 2011 vyvrcholila v úterý na slavnostním večeru na pražském Žofíně předáním ocenění v jednotlivých kategoriích těm “nej” sestrám z celé republiky.

Titul Sestra v nemocniční a ambulantní péči získala Věra Suchá z Kutné Hory, která pracuje na neurologickém oddělení kolínské nemocnice a v hlasování veřejnosti dostala také titul Sestra mého srdce.

Věra Suchá vystudovala na vysoké škole ošetřovatelství a fyzioterapii poté, co u ní byla zjištěna roztroušená skleróza. Pacientům s touto diagnózou se také věnuje, založila regionální pacientskou organizaci Roska KutnáHora a shání prostředky na první rehabilitační centrum pro pacienty s roztroušenou sklerózou.

Za celoživotní dílo v ošetřovatelství v soutěži Sestra roku 2011 byla in memoriam oceněna Eva Kvasnicová, bývalá hlavní sestra Vojenské nemocnice Brno, která loni v srpnu ve věku 60 let zemřela. Ocenění převzal její manžel. Sestrou v sociální péči se stala Helena Nosková, která na Vysočině pečuje o umírající klienty v jejich domácím prostředí. Ocenění Sestra ve výzkumu a vzdělávání obdržel Jan Chrastina, odborný asistent Ústavu společenských a humanitních věd za mezioborové zaměření ve vědě a výuce. Předáním cen vyvrcholil dvanáctý ročník soutěže, kterou vyhlašuje odborný časopis Sestra.

Záštitu nad oceněním měli Dagmar Havlová za Nadaci Dagmar a Václava Havlových VIZE 97 a pražský primátor Bohuslav Svoboda.

Převzato z Denik.cz

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email