Search
Close this search box.

Pozvánka na Cestu za duhou

Jubilejní 10. ročník výstavy děl pacientů s roztroušenou sklerózou Cesta za duhou míří od 12. listopadu do pražského HUBu!...

Po Veletržním paláci, Národním muzeu, Národní technické knihovně a mnoha dalších zajímavých lokalitách, zamířila letošní Cesta za duhou na pražský Smíchov. Konkrétně na Anděl, do místa s unikátní atmosférou, které tvoří základnu pro podnikavé inovátory a živnou půdu pro jejich nápady, do HUBu v Drtinově ulici č. p. 10.

Šperky, fotografie, malby, sochy, grafiky to vše jsou díla na 30 autorů s diagnózou RS, která můžete shlédnout od 12. do 30. listopadu 2012 od pondělí do pátku mezi 8,30 až 18,30 hodin. Výstava se koná za podpory společnost Merck spol. s r. o., divize Merck Serono. Partnery výstavy jsou UNIE ROSKA, Nadační fond IMPULS, Sdružení mladých sklerotiků. Nad výstavou převzala záštitu paní poslankyně Lenka Kohoutová.

Pravidelné pořádání výstav děl pacientů s roztroušenou sklerózou CESTA ZA DUHOU začalo v roce 2001 ve starokatolickém sociálně pastoračním středisku Communio. V té době tam probíhaly kurzy výtvarného umění “Malování pro radost” – série výstav autorů s různými zdravotními problémy. Výstava lektorky tohoto kurzu, která onemocněla roztroušenou sklerózou mozkomíšní, byla pojmenována „Cesta za duhou“. Tato výstava se stala podnětem pro pravidelné pořádání výstava děl českých pacientů s roztroušenou sklerózou. Od roku 2003 výstava každoročně nových děl desítek autorů s diagnózou multiplesclerosis zavítá do vybrané a zajímavé pražské lokality. Za 10 let již Cesta za duhou proběhla v galerii Atrium na pražském Žižkově, panteonu Národního muzea, Veletržním paláci Národní galerie, Živnostenské bance na Příkopě, Škodově paláci v Jungmannově ulici, Všeobecné zdravotní pojišťovně na Vinohradech, Nákupní galerii Fénix, Národní technické knihovně a Pavilonu Grébovka.

A co je HUB Praha? Vezměte to nejlepší z reprezentativní kanceláře, oblíbeného baru, internetové kavárny a startup inkubátoru. Usaďte to na pražský Anděl. Přidejte pestrou komunitu lidí, od freelancerů po investory, napojte se na třicet dalších Hubů po světě. Máte místo s unikátní atmosférou, které tvoří základnu pro podnikavé inovátory a živnou půdu pro jejich nápady, které rychle rostou ve skvělé projekty. HUB každý týden hostí několik akcí, kde nečekaná synergie visí ve vzduchu.

Přijďte se podívat a přidejte se k cestě za duhou!

Více informací na www.the-hub.cz, www.cestazaduhou.cz a www.aktivnizivot.cz

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email