Search
Close this search box.

Přístup k PC pro klienty se zdravotním postižením

Lidé s postižením, kteří doma nemají vlastní počítač nebo nemají přístup k internetu, a kteří jedno či druhé potřebují k nalezení zaměstnání, mohou tuto možnost zdarma využít v rámci projektu „Šance pracovat“ v Praze...

Lidé s postižením, kteří doma nemají vlastní počítač nebo nemají přístup k internetu, a kteří jedno či druhé potřebují k nalezení zaměstnání, mohou tuto možnost zdarma využít v rámci projektu „Šance pracovat“ v Praze.

Klienti projektu „Šance pracovat“ mají možnost využít přístup k PC a pomoc pracovníků projektu s jeho ovládáním. Na PC je možné si procvičovat počítačové dovednosti, vyhledávat pracovní nabídky či informace na internetu, vytvářet si životopis, motivační dopis či další potřebnou dokumentaci. PC je k dispozicikaždé pracovní pondělí od 10:00 do 16:00 hod. na adrese Karlínské náměstí 59/12, Praha 8. Vždy je ale třeba se dopředu objednat, případně je možné si domluvit i jiný termín.
Jednou z překážek, která brání nalezení vhodného zaměstnání, může být pro člověka s postižením nedostatečná znalost práce s počítačem či internetem. Lidé se zdravotním postižením mají často omezené finanční možnosti, a tak pořízení PC či připojení k internetu pro ně nemusí být samozřejmostí. Projekt se snaží pomoci jim tuto bariéru překonat.
Projekt „Šance pracovat“ od dubna 2013 realizuje Svaz tělesně postižených v České republice, o.s. Cílem projektu je zvýšení zaměstnanosti osob se zdravotním postižením, především tělesným a kombinovaným, ale projekt je otevřen i lidem s odlišným zdravotním postižením. V rámci projektu chceme lidem s postižením pomoci k získání nebo udržení pracovního místa. Projekt je určen klientům v produktivním věku, kteří mají v Praze trvalé či přechodné bydliště. Zájemci se mohou hlásit průběžně do konce roku 2014, až do naplnění kapacity projektu.
Podrobnější informace o projektu jsou k dispozici na internetových stránkách organizace http://www.svaztp.cz/projektyeu/1362, či u pracovníků projektu na uvedených kontaktech:
– manažer projektu: Alena Říhová, tel.: 221 890 458, e-mail: alena.rihova@svaztp.cz
– koordinátor: Daniela Řezáčová, tel.: 224 816 675, e-mail: daniela.rezacova@svaztp.cz
– koordinátor: Veronika Švejdová, tel.: 602 647 248, e-mail: veronika.svejdova@svaztp.cz
Sídlíme na Karlínském náměstí 59/12, Praha 8 – Karlín.
Tento projekt č. CZ.1.04/2.1.01/91.00246 je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR.
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email