Search
Close this search box.

Maraton pacientů s roztroušenou sklerózou

PRAHA, Začne v pátek 7.3. 2014 v 17 hodin a poběží nepřetržitě do soboty 8.3. do 18.00 hodin v Sokolovně v Průhonicích...

Již třetí ročník 24 hodinového Maratonu s roztroušenou sklerózou (MaRS) se uskuteční letos v březnu. Začne v pátek 7.3. 2014 v 17 hodin a poběží nepřetržitě do soboty 8.3. do 18.00 hodin v Sokolovně v Průhonicích. Organizuje ho Nadační fond IMPULS, který jako jediný v České republice podporuje léčbu pacientů s roztroušenou sklerózou (RS).

MaRS je 24 hodinový maraton, během kterého cvičí pacienti s roztroušenou sklerózou. Jednotlivé týmy se střídají po hodině v posilovně při štafetovém cvičení. Maraton iniciovali v roce 2012 samotní pacienti, kteří cvičí spolu s rodinnými příslušníky, přáteli, fyzioterapeuty, lékaři a známými osobnostmi.

Mottem MaRSu 2014 je skládačka (puzzle) – ke cvičení v Praze se formou štafety připojí jednotlivé regiony po celé republice. Spojení zajistí telemosty. MaRS letos zahájí ukázka cvičení České obce sokolské. Ukončením akce bude závěrečný koncert hudební skupiny Marimba.

Finanční výtěžek maratónu bude využit k nákupu rehabilitačních pomůcek pro pacienty s RS.

O předešlých ročnících se dozvíte také na facebooku: https://www.facebook.com/MaratonCviceniRoztrousenaSkleroza?fref=ts

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email