Search
Close this search box.

Parazité nejsou příčinou roztroušené sklerózy

Nový příspěvek prof. Krejska do sekce ŽUMPA;Mezi stále častěji opakované mýty, které se týkají především nemocných s roztroušenou sklerózou (RS), ale i nemocných, kteří trpí jinými imunopatologickými nemocemi, jsou tvrzení, že RS je způsobena infekcí parazity.

Tyto informace se velmi účinně šíří po internetu. Bohužel, mnozí nemocní s RS v touze zlepšit svůj zdravotní stav, vyhledávají „zaručenou pomoc“, která je jim prostřednictvím internetu nabízena. Jedná se nejenom o diagnostiku údajných parazitárních infekcí, ale je jím nabízena i terapie, která je má těchto infekcí zbavit. To všechno má vést k zlepšení zdravotního stavu, či dokonce k vyléčení RS. Protože celý koncept, že RS je způsobena parazitárními infekcemi není podložen žádnými objektivními důkazy a především proto, že „odčervování“ nemocných s RS může být nebezpečné pro jejich zdraví a může je vzdálit dostupným účinným léčebným postupům, chci stručně vyslovit svůj názor, který je podložen medicínskými důkazy.

Více informací v sekci ŽUMPA, viz https://www.aktivnizivot.cz/zumpa/parazite-nejsou-pricinou-roztrousene-sklerozy-a523211

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email