Search
Close this search box.

Výtvarná a literární soutěž Rozsviťme Česko

Nadační fond IMPULS vyhlásil v rámci II. ročníku osvětové kampaně o roztroušené skleróze Rozsviťme ČR výtvarnou a literární soutěž pro děti i dospělé. Léto zůstalo v našich vzpomínkách a podzim se přihlásil plískanicemi a chladnými dny rychleji, než jsme čekali, ale babí léto nás alespoň na chvíli vrací do krásných letních dní…

Připojte se a rozjasněme si den slunečnicemi. Slunečnice Vincenta van Gogha obletěly celý svět a potěší snad každého. Staňte se novými Vincenty se svými slunečnicemi, v duchu vám může znít píseň „…tak jako slunečnice každým dnem, otáčí se za sluncem…“ a inspirovat k psaní povídky, básně, fejetonu, kreslení, malování. Vyberte si libovolnou výtvarnou techniku, vezměte si tužku a papír a zvolte si jakoukoli literární formu.

… nepředvídatelná, neuchopitelná, rozličná, plíživá, únavná, ochromující, omezující, brnivá, rozostřující, nenakažlivá, bez jasné příčiny nevyléčitelná, přes to ne beznadějná…

Taková je RS očima těch, které provází životem.
Život s RS? To, co se nás každý den, každou hodinu i minutu, právě teď, dotýká.

Je to nákup v samoobsluze, jízda metrem nebo jen čtení knížky. Zavázání tkaničky a třeba i zapnutí knoflíku. Pro zdravého člověka samozřejmosti… Setkání v rámci akcí ke Světovému dni RS s happeningem v podobě sázení slunečnic, setkání, která jeden den prodlouží na celý rok.

Rozsviťme ČR propojuje světy a otevírá nové možnosti. Pro všechny. Nejen nemocné a jejich rodiny, ale také pro všechny ostatní, kterým ukazuje, že jsou tu lidé, kteří se nevzdávají.

Zasadili jste si také svoji slunečnici? Kdyby se nám podařilo spočítat všechny slunečnice v zahradách, truhlíkách i na polích, možná bychom zjistili, že každý z dvaceti tisíc má svoji slunečnici, nebo i dvě, tři… Slunečnici jako povzbuzení pro všechny, kdo jsou stateční nemoci navzdory.

Pravidla výtvarné soutěže zde.

Pravidla literární soutěže zde.

Těšíme se na všechna literární i výtvarná díla,

Váš Nadační fond IMPULS
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email