Search
Close this search box.

Napište, jak vám internet pomáhá, a vyhrajte

Young woman in a modern room, comfortable in her armchair with a laptop, operating her business, setting up business on the Internet, seeking for potential customers, SEO consultant. Lifestyle

Už jen do 17. února mohou autoři se zdravotním postižením přihlásit svoje příspěvky do literární soutěže Internet a můj handicap. Stačí poutavě popsat vlastní zkušenosti, jak jim internet nebo telefon pomáhá vypořádat se se zdravotním postižením. Vyhlášení výsledků soutěže a předání cen se uskuteční na konferenci INSPO v sobotu 30. března 2019 v Kongresovém centru Praha. Vítězové převezmou 7000, 5000 a 3000 korun od ČSOB.

Soutěžící se mohou inspirovat příspěvky ze všech uplynulých 14 ročníků, které jsou vystaveny na www.helpnet.cz/inspo. Soutěžní práce může mít rozsah maximálně 600 slov.

Porota bude při hodnocení přihlížet jak k literární úrovni textu, tak k obsahové zajímavosti. Do soutěže nebudou přijaty práce, které byly přihlášeny v předcházejících ročnících, jejich autoři se však mohou zúčastnit soutěže s novým příspěvkem.

„Soutěže se účastní každoročně lidé s různým zdravotním postižením. Svěřují se s osudy, které nejsou k závidění, ale díky stále se vylepšujícím technologiím se lépe snášejí. A ještě jedno mají snad všichni soutěžící společné – velmi pozitivní přístup k životu, umění radovat se z maličkostí,“ říká Jaroslav Winter, předseda BMI sdružení, které literární soutěž pořádá.

Soutěžní práci opatřenou poštovní i elektronickou adresou je třeba poslat v elektronické podobě nejpozději  do 17. února 2019 na adresu info@helpnet.cz. Přihlášením do soutěže vyjadřuje autor souhlas s tím, že jeho dílo může být bezplatně zveřejněno na portálu Helpnet.cz a popřípadě v dalších médiích.

Vedle finančních cen pro vítěze, se kterými budou natočeny i jejich videoprofily, jsou připraveny další hodnotné ceny. Zoner Software věnuje šesti soutěžícím oblíbený program Zoner Photo Studio, knihy poskytnou nakladatelství Portál a zvukové knihy Audiotéka.cz. 

Generálním partnerem konference INSPO je Nadace Vodafone, která dlouhodobě podporuje využívání technologií pro lidi se speciálními potřebami. Partnery jsou AutoCont CZ, CZ.NIC, ČSOB, Microsoft a Teiresiás, mediálními partnery ČTK Protext a portál Helpnet.

Podrobnější informace o konferenci INSPO i literární soutěži Internet a můj handicap najdou zájemci na stránkách www.inspo.cz/.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email