Search
Close this search box.

Pohyb je život aneb přijďte si užít sportovní dopoledne

rodina.jpg

Centrum pro roztroušenou sklerózu z teplické nemocnice pořádá rehabilitační dopoledne s ukázkou alternativních pohybových terapií pro všechny příznivce sportu – i pro ty s omezenou hybností pod názvem Pohyb je život.

Akce je náhradou za tradiční celorepublikový MaRS – Maraton s roztroušenou sklerózou, který letos kvůli covidu neproběhl. 

Pohyb je život se koná 26. září od 9:00 hodin v Lahošti na multifunkčním hřišti.

Sami pacienti si ve facebookové anketě zvolili název akce, která má ukázat, že pohyb je pro každého opravdu velice důležitý. A že moderní a atraktivní sporty jsou přínosné a přístupné i pro lidi s hendikepem. Na naší akci si je budou moci zdarma vyzkoušet všichni, bez rozdílu,“ říká Jaroslava Brhlíková z teplického RS centra.

Chybět nebude hipoterapie aneb terapie na koňském hřbetě, lukostřelba pod vedením trenérů, box ve spolupráci s profesionálkou Fabianou Bytyqi, českou boxerkou, mistryní světa organizace WBC v lehké minimuší váze. Dále také jóga s lektorkou Janou Vošáhlíkovou, zdravé cvičení s pomocí fyzioterapeutek RS centra Petrou Lohniskou a Andreou Mareschovou a výtvarná dílna aneb grafické techniky jako léčba pod vedením výtvarnice Kamily Svobodové.

zdroj:zitteplice.cz

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email