Search
Close this search box.

Sanatoria Klimkovice se po dvoutýdenní pauze znovu otevřela

Klimkovice

Sanatoria Klimkovice u Ostravy se po několikatýdenní pauze znovu otevřela, přivítala prvních padesát klientů. Do poloviny ledna by mělo nastoupit kolem 280 lidí, dospělí i dětští pacienti, případně s doprovodem.

V provozu bude pouze hlavní budova léčebny A, jejíž kapacita je 350 lidí. Sanatoria Klimkovice se v polovině prosince uzavřela kvůli nedostatečně zaplněné kapacitě. Lékaři kvůli koronavirové pandemii nevypisovali lázeňské poukazy a nemocnice odkládaly plánované operace, po nichž jezdí pacienti do lázní rehabilitovat. „Léčebna B zůstává prozatím uzavřena a pokračuje tam kompletní rekonstrukce vanového oddělení,“ uvedla mluvčí zařízení Sabina Gračková.

V celých lázních platí přísná hygienická opatření. „Ve společných prostorách a na terapiích se musí klienti i personál pohybovat v rouškách, stále se nadstandardně dezinfikuje. Kavárny i restaurace zůstávají uzavřeny. Klienti nesmí opouštět areál lázní, návštěvy zvenku jsou zakázány, nefungují žádné služby pro veřejnost,“ uvedla mluvčí.

Terapie ale poskytují sanatoria v plném rozsahu. „Pacienti, kteří s ohledem na svou diagnózu aktuálně potřebují lázeňskou péči, tak mohou žádat své praktické, případně odborné lékaře o vypsání návrhu,“ uvedla Gračková.

Sanatoria Klimkovice se specializují hlavně na nemoci pohybového ústrojí a neurologická onemocnění jako dětská mozková obrna, mozková mrtvice, traumatické poškození mozku či roztroušená skleróza. Běžná kapacita sanatorií je zhruba 500 lůžek.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email