Search
Close this search box.

Koncert pro dvacet tisíc příběhů roztroušené sklerózy už zítra na TV NOE

violin-2921485_1920

První dáma české violy Kristina Fialová si na pódium opět po roce zve hosty, aby benefičním koncertem podpořili pacienty s roztroušenou sklerózou. Výtěžek večera, který bude 20. dubna od 19 hodin z pražského Emauzského kláštera živě přenášet TV Noe, uhradí lidem s nevyléčitelnou nemocí nezbytnou psychoterapeutickou péči. Koncertem provede moderátorka Barbora Černošková.

Benefiční koncert, díky kterému je hrazena psychoterapie v RS Centru ve Všeobecné fakultní nemocnici na Karlově náměstí v Praze, pořádá Nadační fond IMPULS již pošestnácté. „Příznivému průběhu nemoci se dá obrovsky pomoci psychickou vyrovnaností, eliminací stresu a pohodou,“ vysvětluje potřebnost psychoterapeutů Kateřina Bémová z NF IMPULS. „Podpořte Annu, která zůstala s dvěma dětmi sama, Jirku, který se s nemocí rve jako lev, Pavlu, která s úsměvem zdolává překážky dané nemocí, nebo Kateřinu a její dceru, která si musí píchat injekce. Podpořte další rodiče, jejichž děti v posledních letech přišly domů s diagnózou RS. Podpořte koncert pro dvacet tisíc příběhů,“ vyzývá.

Již šestým rokem je patronkou koncertu přední česká violistka Kristina Fialová. Rozmanitý hudební program tentokrát připravila společně s houslistou Romanem Patočkou, klavíristou Adamem Skoumalem a violoncellistou Petrem Nouzovským. V jejich podání zazní skladby od Johanna Sebastiana Bacha, Clauda Debussyho či Sergeje Prokofjeva, autorem jednoho z děl je také klavírista Adam Skoumal. Večer rovněž zpestří dvě předtočené skladby, které nazpívali chlapci Francisco Alvarez Nava a Josue Alvarez Nava.

„Poslední rok byl velmi náročný pro všechny z nás. Nemůžeme ale zapomínat na ty, kteří potřebují pomoc i mimo aktuální pandemii, proto mám velkou radost, že i letos máme možnost uspořádat benefiční koncert pro NF IMPULS díky přímému přenosu TV Noe. Společně s mými skvělými kolegy Romanem Patočkou, Petrem Nouzovským a Adamem Skoumalem jsme si připravili pestrý program pro naše posluchače, se kterými se tak setkáme alespoň přes televizní obrazovky,“ říká Kristina Fialová.

Na psychoterapeutickou péči, která není hrazena z veřejného zdravotního pojištění, bude moci možné přispět pomocí DMS či prostřednictvím portálu Darujme.cz. „Pomozte lidem s nevyléčitelnou nemocí, kteří se nevzdali, kteří se nevzdávají. Letošní koncert věnujeme všem, kteří kráčejí po společné cestě fantazie, prožitku a pochopení. Všem, kteří hledají inspiraci, dokáží probudit své emoce a pomoci dosáhnout společného cíle,“ dodává Kateřina Bémová.

Záštitu nad akcí převzal senátor Pavel Fischer, předseda výboru pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost.

„Bez hudby by byl život chybou.“ — Friedrich Nietzsche

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email