Search
Close this search box.

Hledá se dobrovolník

hands-2906458_1920

Obracíme se na Vás s prosbou o pomoc 57leté paní Monice, bydlící na Praze 2 a trpící roztroušenou sklerózou. Teď je nejpotřebnější pomoc s uložením ke spaní. Jednotlivé dny v týdnu si mezi sebou dělí více lidí. Známí, dobrovolníci, částečně i profesionální služba. Paní Monika si vše organizuje sama. Tato návštěva trvá cca 30minut. Většinou je třeba přinést z kuchyně večeři, pomoci převléknout, podat léky a především pomoci zvednout nohy na postel a přikrýt.

Už v minulosti jsme vystavovali podobný inzerát a díky dobrovolník.cz se Monice dostalo velké pomoci a podpory. Nyní i kvůli složité covidové situaci, opět vzniká akutní nedostatek pomocníků. Každá dobrovolnická ruka je teď dobrá, i kdyby šlo o nárazovou pomoc. Paní Monika se v poměrně nedávné době musela vypořádat se smutnou věcí. Její věrná kamarádka, asistenční pes Míša, musela být na začátku září uspaná. V minulosti dobrovolníci pomáhali i s jejím venčením. Teď je nejpotřebnější pomoc s uložením ke spaní.

Celkově nejde o nic náročného, a paní vše srozumitelně vysvětlí a se vším poradí.

Je velký milovník zvířat. V bytě jsou kočky a dokonce tři andulky. Tedy pro alergika to spíše není vhodné. Paní Monika bydlí sama. Pečuje o ní její stará maminka, která v bytě nebydlí. Paní je velmi statečná, své nemoci se i přes složitou situaci nepoddává, má velmi ráda své čtyřnohé společníky, kteří jí přinášejí do života radost.

Pokud se rozhodnete pomoci, můžete napsat na e-mail: katterina.novakova@gmail.com nebo volat přímo paní Monice na číslo: 732 437 934.

Předem děkujeme každému, kdo přidá pomocnou ruku i tím, že pošle tuto výzvu dál!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email