Search
Close this search box.

Přidejte se a přijďte 21. června zasadit slunečnici

Rozsvitme380x282

Desítky slunečnic zasadí v pondělí (nejen) pacienti s roztroušenou sklerózou v Kateřinské zahradě v Praze. Akce s názvem Rozsviťme Českou republiku odstartuje ve 13 hodin.

Pacienti chtějí upozornit na nemoc, kterou v Česku trpí přes 20 000 lidí. „Na některé pacienty s roztroušenou sklerózou špatně doléhála pandemie koronaviru. Nemohli docházet na pravidelná cvičení a upadali do sociální izolace. Věřím proto, že je tradiční sázení slunečnic potěší a povzbudí,“ říká Kateřina Bémová z Nadačního fondu IMPULS, který Rozsviťme ČR pořádá.

V Kateřinské zahradě čekají na návštěvníky vedle samotného sázení slunečnic i odborné přednášky nebo ukázky rehabilitačních cvičení. „Povídání o roztroušené skleróze si pro pacienty a jejich blízké připraví paní profesorka Eva Kubala Havrdová, která vede Centrum pro léčbu roztroušené sklerózy v pražské Všeobecné fakultní nemocnici. Dále jsme do programu zařadili přednášku zkušené psychoterapeutky, jelikož pacienti s RS často trpí úzkostmi a depresemi,“ upozorňuje Kateřina Bémová.

Rozsviťme ČR se koná u příležitosti Světového dne pacientů s roztroušenou sklerózou a slunečnice jsou jejich symbolem. „Stejně jako se slunečnice otáčí za sluncem, tak se i lidé s roztroušenou sklerózou upínají k naději na plnohodnotný život. My se snažíme o této nemoci, za niž lidé nemohou, zvýšit povědomí. A to jak mezi pacienty, tak i mezi zdravými lidmi,“ říká Kateřina Bémová.

Zasaďte s námi slunečnice, a rozsviťte společně s námi život lidem s RS.

.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email