Search
Close this search box.

Již osmý ročník tradiční Benefice firem pro Sportovní klub vozíčkářů se uskuteční 15. října na Spartě

Dne 15. října 2011 se uskuteční již osmý ročník tradiční Benefice firem, která se bude konat - stejně jako v minulém roce - ve sportovní hale Sparta Praha. Tato akce má za cíl podpořit činnost Sportovního klubu vozíčkářů Praha...

Dne 15. října 2011 se uskuteční již osmý ročník tradiční Benefice firem, která se bude konat – stejně jako v minulém roce – ve sportovní hale Sparta Praha. Tato akce má za cíl podpořit činnost Sportovního klubu vozíčkářů Praha (SKV Praha). V minulém roce se benefice zúčastnilo 10 týmů, v letošním roce je cíl toto číslo překonat.

„Každoroční benefiční turnaj firem je pro nás významnou fundraisingovou aktivitu, která podpoří činnost sportovců v našem klubu. Navíc je skvělou příležitostí pro zdravé lidi vyzkoušet si, jaké to je hrát florbal, pokud jste připoutaný na vozíku. Celá akce získává na oblibě a týmy, které se benefice již někdy zúčastnily, se hlásí opět a přivádí další spřátelená družstva“, sdělil předseda SKV Praha Bohuslav Hůlka.

Charitativní aspekt akce spočívá v zaplacení startovného od každého zúčastněného týmu. Celková vybraná částka pak bude použita na podporu činnosti SKV Praha, především na podporu nově vzniklého outdoorového oddílu, který nabízí vozíčkářům aktivity ve volné přírodě, na kole i na vodě. Za vybrané peníze budou zakoupeny sportovní pomůcky, které vozíčkáři pro tyto aktivity potřebují.

Během celého dne bude zajištěn bohatý doprovodný program, diváci i zúčastnění sportovci se mohou těšit na různá taneční vystoupení, ukázku dalších aktivit členů Sportovního klubu vozíčkářů, nejmenší účastníci pak mohou navštívit dětský koutek či si vyzkoušet trampolínu.

Záštitu nad akcí převzal starosta městské části Praha 7.

Poznámka pro editory:

Sportovní klub vozíčkářů Praha byl založen před 20 lety. Za tuto dobu umožnil sportovní vyžití mnoha lidem na vozíku, kteří měli možnost navštěvovat sportovní kurzy, získat přístup ke sportovním potřebám a kompenzačním pomůckám nebo reprezentovat klub na závodech od lokálních po vrcholové. V současné době patří do nabídky Sportovního klub vozíčkářů Praha orientační závody, florbal, lyžování, potápění, stolní tenis a outdoorové aktivity (cyklistika, rafting, paragliding apod.). Svým rozsahem, nabídkou sportů a orientací jak na nováčky, tak na reprezentanty je SKV Praha mezi organizacemi našeho typu unikátní. Oblast působení klubu je celorepubliková.

Florbal je jeden z mála fungujících kolektivních vozíčkářských sportů. Tento sport integruje lidi s různými stupni postižení – podmínkou je pouze schopnost udržet hokejku.

Oddíl SKV Praha má 14 aktivních účastníků české vozíčkářské florbalové ligy a dva reprezentanty.

Každoroční benefiční florbalový turnaj firem se už stal tradicí, kterou Sportovní klub vozíčkářů poosmé nabízí partnerům z komerční sféry. Naší nabídkou je jedinečný sportovní zážitek a společná akce s kolegy a přáteli. Benefitem účastníků akce může být i obohacující seznámení s životem lidí na „odvrácené straně“.

Kontakt:

Hana Chorváthová, manažer akce, chorvathova@skvpraha.org, tel. 724 260 324

Bohuslav Hůlka, předseda SKV Praha, predseda@skvpraha.org

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email