Search
Close this search box.

Benefiční koncert na podporu Nadačního fondu Impuls

PRAHA, V pražském divadle Minor se ve středu 18. dubna 2012 uskuteční benefiční koncert na podporu činnosti Nadačního fondu Impuls, který pomáhá pacientům s roztroušenou sklerózou…

V pražském divadle Minor se ve středu 18. dubna 2012 uskuteční benefiční koncert na podporu činnosti Nadačního fondu Impuls, který pomáhá pacientům s roztroušenou sklerózou…

Na pódiu vystoupí soubor Clarinet Factory se zajímavými hosty: jazzovým mágem Alanem Vitoušem a čerstvou držitelkou hudební ceny Anděl Lenkou Dusilovou.

Multižánrové hudební těleso, čerpající inspiraci z různých stylů, od klasické hudby a jazzu, až po soudobou world music a elektronickou hudbu, podpoří náš nadační fond již posedmé. Na programu večera jsou ukázky ze starší i aktuální tvorby Clarinet Factory. Toto originální uskupení je etablované na domácí i mezinárodní scéně. Divákům nabídne strhující klarinetovou hru, zmíněné fúze různých stylů, umění improvizace, ale také techniky napodobování jiných hudebních nástrojů, zpěvu či zvuků přírody.

Koncertem si připomeneme 12 let od vzniku nadačního fondu.

Výtěžek koncertu bude směrován na podporu psychoterapie a fyzioterapie v MS centrech (zdravotnická centra pro léčbu roztroušené sklerózy) v Praze 2 a v Plzni. Tato nedílná součást léčby není bohužel hrazena z veřejného zdravotního pojištění. Výše finančních prostředků k jejímu zajištění činí pro letošní rok 1.650.000 Kč. Loňský výtěžek činil 303.150 Kč. Prostředky byly věnovány na podporu psychoterapie v MS centru v Praze 2.

Partnery benefičního koncertu jsou: UNIMEX Group a Clarinet Factory.

Záštitu nad benefiční akcí převzali děkan 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc. a ředitel Švédské obchodní komory v Praze Nikki Brandt.

Mediálním partnerem je Rádio Impuls.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email