Search
Close this search box.

O svých problémech se spánkem a případných rizicích jeho poruch se můžete přijít poradit od 2. do 6. dubna v rámci akce s názvem Týden zdravého spaní

Akce se bude konat vždy na regionálních pobočkách VZP; 2. 4. Plzeň, 3. 4. České Budějovice, 4. 4. Hradec Králové, 5. 4. Praha a Ostrava, 6. 4. Brno od 10 do 15 hodin...

Světová asociace spánkové medicíny připomíná Světovým dnem spánku již víc než 10 let veřejnosti důležitost a choroby spánku. V letošním roce je hlavním tématem spánková apnoe, což je porucha dýchání ve spánku, ale nespavost, nadměrná spavost, parasomnie, poruchy cirkadiánního rytmu, poruchy pohybu ve spánku aj. jsou stále častěji diagnostikované choroby, jejichž výskyt pravděpodobně stoupá s rozvojem civilizace.

V České republice se problematice poruch spánku věnuje Česká společnost pro výzkum spánku a spánkovou medicínu, která také každoročně ke Světovému dni spánku nějakou akci připravuje. Letos proběhne ve spolupráci s VZP od 2. do 6. dubna akce s názvem Týden zdravého spaní. Během tohoto týdne se budou moci zájemci poradit o základních charakteristikách svého spánku a případných rizicích onemocnění. Hlavním smyslem a cílem akce je zvýšení informovanosti o poruchách spánku, o jejich prevenci i možnostech léčby mezi laickou veřejností.

Akce se bude konat vždy na regionálních pobočkách VZP (2. 4. Plzeň, 3. 4. České Budějovice, 4. 4. Hradec Králové, 5. 4. Praha a Ostrava, 6. 4. Brno) od 10 do 15 hodin.

Více o projektu najdete na www.sleep-society.cz.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email