Search
Close this search box.

Merck Serono představuje prototyp z globální návrhářské soutěže

„Sportovní chodítko“ charakterizuje novátorský duch komunity lidí s roztroušenou sklerózou...

„Sportovní chodítko“ charakterizuje novátorský duch komunity lidí s roztroušenou sklerózou

Merck Serono, divize společnosti Merck, Darmstadt, Německo a Brian Light, pacient s roztroušenou sklerózou (RS) na počest Světového dne roztroušené sklerózy dne 30. května představili prototyp „sportovního chodítka“, což je moderní koncept navržený s cílem poskytnout oporu komukoli s omezenou pohyblivostí a které umožní volnost rukou pro provádění oblíbené sportovní aktivity.

Brian Light byl zvolen RS komunitou jako celkový vítěz kampaně „Skutečná MS: Vaše inovace“, což byla celosvětová soutěž sponzorovaná společností Merck Serono, ve které komunita pacientů s RS předkládala do soutěže unikátní a novátorské nápady, které pomohou lidem překonat problémy spojené s tímto onemocněním. Pro Briana Lighta byla hlavním problémem omezená pohyblivost, která mu téměř znemožnila hrát volejbal, který byl 30 let jeho koníčkem; až do doby, kdy mu sportovní chodítko umožnilo vrátit se na hřiště.

Jako vítěz soutěže navštívil Brian Ligth návrhářská studia mnohokrát oceněné společnosti IDEO, kde pracoval s designéry na vývoji a vylepšení svého nápadu.

„Strávili jsme mnoho času s Brianem při úvahách nad tím, jak bychom mohli sportovní chodítko udělat lépe přenosným, kompaktním a použitelným pro každodenní život,“ řekl Florian Altmann, návrhář a vedoucí projektu ve společnosti IDEO. „Finální prototyp je přesvědčivým příkladem možností, které existují, když pacienti přemýšlejí o zlepšovácích pro vyřešení každodenních problémů.“

Vaše inovace je název druhé a konečné fáze kampaně Skutečná RS, kterou zahájila společnost Merck Serono v roce 2010 s cílem rozšířit povědomí o roztroušené skleróze a také proto, aby podnítila nadějné zprávy okolo života s RS. První soutěž nazvaná Váš příběh zahrnovala celosvětovou soutěž v napsání scénáře, díky kterému vznikl film o životě s RS.

„RS komunita nás inspiruje každý den a kampaň Skutečná RS byla opravdu oslavou této inspirativnosti a pozitivního ducha,“ řekla Belén Garijo, operační ředitelka společnosti Merck Serono. „Kampaň Skutečná RS spěje k závěru, ale naše práce není v žádném případě ukončena. Společnost Merck Serono si vždy kladla závazky zaměřené na podporu potřeb lidí s RS.“

Závazek společnosti Merck Serono směrem k podpoře pacientů bude pokračovat ve formě UniteMS.net, mezinárodní sociální sítě navržené specificky pro lidi s RS. Pro více informací o UniteMS, Brianu Lightovi nebo sportovním chodítku navštivte stránky www.UniteMS.net.

O kampani Real MS

Skutečná RS je celosvětová vzdělávací kampaň zaměřená na zvýšení povědomí a zlepšení pochopení RS a vytvářející nadějné zprávy ohledně zvládání této nemoci. První fáze kampaně Skutečná RS byla zahájena v roce 2010 soutěží Váš příběh, což byla celosvětová soutěž o napsání scénáře s cílem vytvořit krátký film, který by ukázal, jak může být život s RS změněn v pozitivním a naplňujícím smyslu. Vítězný krátký film můžete shlédnout na www.realmsvoices.com

O UniteMS.net

UniteMS.net je mezinárodní sociální síť navržená specificky pro lidi postižené RS na celém světě. UniteMS nabízí digitální prostor pro RS komunitu k jejímu vlastnímu rozvoji, pro sdílení inspirativních příběhů z celého světa a také jako důvěryhodné prostředí pro nejjednodušší komunikaci mezi pacienty se stejným onemocněním. Komunita má informace ze spolehlivých zdrojů o životě s RS, příznacích RS, diagnóze a léčbě a dále články od hlavních představitelů komunity RS s odbornými komentáři od odborných lékařů.

O roztroušené skleróze

Roztroušená skleróza (RS) je chronické zánětlivé onemocnění centrálního nervového systému a jde o nejčastější netraumatické invalidizující neurologické onemocnění u mladých dospělých. Na celém světě má RS odhadem dva milióny lidí. Příznaky RS se mohou lišit, mezi ty nejčastější patří rozmazané vidění, necitlivost nebo brnění končetin a poruchy síly a koordinace. Roztroušená skleróza probíhá nejčastěji jako relabující onemocnění.

O společnosti Merck Serono

Merck Serono je biofarmaceutická divize celosvětové farmaceutické a chemické společnosti Merck KGaA. Nabízí osvědčené léky ve 150 zemích, které pomáhají pacientům s rakovinou, roztroušenou sklerózou, neplodností, endokrinními a metabolickými poruchami a rovněž s kardiovaskulárními chorobami. V USA a Kanadě působí EMD Serono jako samostatná pobočka společnosti Merck Serono.

Merck Serono objevuje, vyvíjí, vyrábí a prodává léky na předpis chemického a biologického původu ve specializovaných indikacích. Máme trvalý závazek poskytovat inovativní typy léčby v oblastech neurodegenerativních chorob, onkologie a revmatologie.

O společnosti Merck

Merck je celosvětová farmaceutická a chemická společnost s celkovými příjmy ve výši 10,3 miliardy Eur v roce 2011, jejíž historie začala v roce 1668 a na utváření její budoucnosti se podílí cca 40.000 zaměstnanců v 67 zemích. Za jejím úspěchem stojí inovativní práce vysoce motivovaných zaměstnanců. Aktivity společnosti Merck jsou zastřešeny společností Merck KGaA, v níž vlastní rodina Merck asi 70% akcií a nezávislí akcionáři zbývajících asi 30 %. Pobočka Merck & Co. ve Spojených Státech je od roku 1917, kdy byla vyvlastněna, nezávislou společností.

Pro více informací navštivte www.merckserono.com nebo www.merckgroup.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email