Search
Close this search box.

Půlroční stáže pro zdravotně postižené studenty vysokých škol

Stáž v oddělení zásobování, personálním oddělení, oddělení financí. Nabídku těchto nejen těchto stáží vhodných pro studenty se zdravotním postižením najdete na www.startbezprekazek.jobs.cz ...

Stáž v oddělení zásobování, personálním oddělení, oddělení financí. Nabídku těchto nejen těchto stáží vhodných pro studenty se zdravotním postižením najdete na www.startbezprekazek.jobs.cz

Nadační fond pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením (NFOZP) a společnost Tesco Stores ČR spustily projekt Start bez překážek, který je určen studentům a absolventům vysokých škol se zdravotním postižením. V rámci projektu mají absolventi možnost zapojit se do pracovních stáží ve významných firmách v České republice a získat tak odborné zkušenosti.

Absolventi vysokých škol dnes obecně mají problém s nalezením pracovního uplatnění. U studentů se zdravotním postižením tento problém platí dvojnásob. Proto se NFOZP a společnost Tesco Stores ČR rozhodly podpořit právě je. Zájemci mají možnost absolvovat stáže na různých pozicích nabízených firmami, které se do projektu zapojily. Hlavní partneři projektu, společnosti Tesco Stores ČR, HOPI, Unilever a L’Oreal, nabízejí studentům stáže v oborech nákup, obchod, marketing, logistika, finance, personalistika nebo management.

Nadační fond se dlouhodobě věnuje podpoře lidí se zdravotním postižením a jejich uplatnění na běžném pracovním trhu. Nechceme však zapomínat ani na studenty, kteří svoji profesní dráhu teprve začínají. Proto jsme se je rozhodli pomocí projektu Start bez překážek motivovat a dát jim příležitost,“ říká Hana Potměšilová, ředitelka NFOZP. „Mají tak možnost dokázat sobě i ostatním, že i přes zdravotní omezení mohou být schopnými a spolehlivými zaměstnanci,“ dodává Hana Potměšilová.

Tento projekt iniciovala společnost Tesco Stores ČR, která je dlouhodobým zaměstnavatelem osob se zdravotním postižením. „Hendikepovaní mají na současném trhu práce mnohem menší šanci se uplatnit než ostatní lidé. Právě proto jsme se rozhodli jim cestu za vysněným povoláním ulehčit a nabídnout jim absolventské stáže, které mají za cíl nastartovat jejich kariéru a pomoci se získáním cenné praxe. S tímto nápadem jsme oslovili NFOZP a společně jsme našli další partnery, kteří šli do tohoto projektu s námi,“ uvádí k projektu Jana Žabová, z personálního oddělení společnosti Tesco Stores ČR.

Významným partnerem projektu Start bez překážek je společnost LMC, provozovatel portálů Jobs.cz a Prace.cz. „Studenti a absolventi jsou pro nás velmi důležitou skupinou, právě oni formují pracovní trh do budoucna. Každoročně proto pro ně připravujeme řadu projektů, v čele s dubnovým virtuálním veletrhem Měsíc studentů a absolventů na Jobs.cz. Situace mladých lidí se zdravotním postižením si však žádá mimořádný přístup, proto jsme se neváhali připojit k projektu Start bez překážek.“ uvedl Tomáš Ervín Dombrovský ze společnosti LMC.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email