Search
Close this search box.

Zpátky do reality Avengers, i když z ní kape patos… (Marek Blažíček)

Netoleranci říkáme odlišný názor a nenávisti jeho vnější projev. Už dost. Už pojďme zase zpět. Alespoň jednou nohou do reality Avengers, kde se dobro nazývá dobrem a zlo zlem. I když z ní kape patos, píše v dnešním blogu Marek Blažíček.

Našli se však také lidé, kteří v úspěchu tohoto projektu vidí další z příznaků brzkého konce světa, nebo minimálně totálního úpadku vkusu většinové společnosti. V čele těchto jehovistů… Ehm, pokud patříte mezi ně, velmi se omlouvám, ale žádná zvláštní znamení na nebi jsem zatím nezpozoroval.

Vkus jsem po cestě z hospody taky nepotkal, přičemž jsem sám jevil známky úpadku, myslím tedy, že bychom na sebe narazili. Tudíž si je (případně i vás) dovoluji nazvat jehovisty. V čele těchto jehovistů stojí strážná věž v podobě filmové kritičky Mirky Spáčilové, která by svou propiskou jistě suverénně prorazila i štít Kapitána Ameriky.

Nechci Avengers nikomu vnucovat ani se pouštět do nikam nevedoucí pře, nicméně si myslím, že právě pořádná lekce blockbustrového humanismu v podobě tohohle bijáku všem jenom prospěje.

Třeba by se pak někteří nedrželi tak zpátky ve chvílích…

…kdy Tomáš Vandas v televizi popírá romský holocaust.

…kdy Národní pochod pro život hlásá, že „potřebujeme pravé muže a zdravé ženy“.

…kdy zase někdo říká, že dobro a zlo jsou relativní. Že definice těchto pojmů není jednoduchá… Že je to vlastně subjektivní.

Tak dlouho jsme se hnali za vlastním ocasem, až jsme se do něj s chutí zakousli.

Pokračování ZDE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email