Search
Close this search box.

Hostem on-line chatu bude Petr Vyhnánek

V pátek 11. ledna od 13 do 14 hodin budete mít příležitost zeptat se na chatu inspirante.cz na cokoliv ohledně studia, vzdělávání a zaměstnávání lidí s postižením Petra Vyhnánka.

Petr Vyhnánek má na inspirante.cz na starosti vzdělávací a kariérní poradnu.

Tohoto experta na studium a následně zaměstnávání osob se zdravotním postižením se můžete ptát už nyní na info@inspirante.cz. Dotazy poslané e-mailem budou zodpovězeny během pátečního online chatu.

A kdo je Petr Vyhnánek z Revenia?

Petr se věnuje problematice studia a následně zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Po absolvování Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy vyučoval na gymnáziu a následně působil 12 let na Metropolitní univerzitě Praha. Zde začal pracovat se studenty se zdravotním postižením na jejich přechodu ze studia do zaměstnání. K tomuto účelu připravil a vedl několik projektů pracovních stáží. V průběhu působení v oblasti vzdělávání zjistil, jak je důležitá pro osoby se zdravotním postižením správná volba studijního oboru vzhledem k postižení a pozdějšímu uplatnění na trhu práce. Zároveň zjistil, jak je významné podporovat mladé lidi již v průběhu studia formou stáží ve firmách s cílem zajistit hladký přechod ze studia do práce. A stejně jako je důležité pracovat se studenty, je důležité edukovat i zaměstnavatele; jejich představy o zaměstnávání osob se zdravotním postižením jsou stále často velmi zkreslené.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email