Search
Close this search box.

Kdo zvítězí v patnáctém ročníku literární soutěže Internet a můj handicap?

doing different researches

Již čtrnáct ročníků má za sebou literární soutěž Internet a můj handicap. Za tu dobu do ní došlo 535 příspěvků, ve kterých autoři se zdravotním postižením popisovali nejrůznější příběhy, jak jim internet nebo telefon pomáhají vyrovnat se s daným handicapem. Šestkrát zvítězili vozíčkáři, čtyřikrát nevidomí, dvakrát neslyšící autoři a po jednom vítězství zaznamenali soutěžící s duševní nemocí a s roztroušenou sklerózou. Kdo se k nim přiřadí v 15. ročníku, který vyhlásilo opět BMI sdružení?

Pravidla zůstávají stejná jako v minulých letech.  Soutěžní práce může mít rozsah maximálně 600 slov. Autoři by v ní měli vyjádřit na základě vlastní zkušenosti, jak jim internet nebo telefon pomáhá vypořádat se se zdravotním postižením . Jako inspirace jim mohou sloužit soutěžní příspěvky z předešlých ročníků, které jsou zveřejněny na www.helpnet.cz/inspo.

Při hodnocení se bude přihlížet jak k literární úrovni textu, tak k obsahové zajímavosti. D o soutěže nebudou přijaty práce, které byly přihlášeny v předcházejících ročnících, jejich autoři se však mohou zúčastnit soutěže s novým příspěvkem.

Pro účastníky 15. ročníku soutěže připravilo pořádající BMI sdružení řadu hodnotných cen. První tři autoři získají 7000, 5000 a 3000 Kč od ČSOB, Zoner Software věnuje šesti soutěžícím oblíbený program Zoner Photo Studio, knihy věnují nakladatelství Portál a zvukové knihy Audiotéka.cz. 

Soutěžní práci opatřenou poštovní i elektronickou adresou je třeba poslat v elektronické podobě nejpozději do 17. února 2019 na adresu info@helpnet.cz. Přihlášením do soutěže vyjadřuje autor souhlas s tím, že jeho dílo může být bezplatně zveřejněno na portálu Helpnet.cz a popřípadě v dalších médiích.

Vyhlášení výsledků soutěže a předání cen se uskuteční na konferenci INSPO v sobotu 30. března 2019 v Kongresovém centru Praha, kde budou promítnuty také videomedailónky tří vítězů, které pořídí pořadatelé.

Generálním partnerem konference INSPO je Nadace Vodafone, partnery jsou AutoCont CZ, ČSOB, Microsoft a Teiresiás, mediálními partnery ČTK Protext a portál Helpnet.

Podrobnější informace o konferenci INSPO i literární soutěži Internet a můj handicap najdou zájemci na stránkách www.inspo.cz.

Kontakt:

  • Jaroslav Winter, BMI sdružení, z.s., M + 402 777 807 727, E: winter@brezen.cz
  • Petr Pařízek, PR consultant, M +420 724 442 941, E: petr.parizek@prkonektor.cz
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email