Search
Close this search box.

Vyšlo nové číslo časopisu VOZKA

Potkejte se s peerem. Nová služba České asociace paraplegiků pro vozíčkáře s poraněním míchy # Úžasná superhrdinka z Centra Paraple # Reportáž Ladislava Loebeho a Romany Bližňákové: Veletrh Rehacare 2018 # Ceny REKORDY HANDICAPOVANÝCH HRDINŮ. I ve druhém ročníku celostátní soutěže se sešly osobnosti, které jsou příkladem ostatním # Máte rádi zimu, sníh a lyžování? Vyrazte do hor s SKV Praha # Úprava vozu pro vozíčkáře? V Centru Mobility CZ vědí, jak na to. Skvělá komunikace, široká nabídka vozidel a blesková proměna v auto pro vozíčkáře

Jennifer Bricker: Být bez nohou je pro mne privilegium a čest, mohu tak motivovat miliony lidí po celém světě

Psal se rok 1987, když se Jennifer Bricker narodila bez nohou v rodině rumunských přistěhovalců. Ti ji ale dali k adopci. A tak se Jennifer ujali Sharon a Gerald Bricker, kteří ji vychovávali spolu se svými třemi zdravými syny.

Jennifer měla ráda gymnastiku a speciálně prostná. Naučila se sama plavat a jezdit po rukou na kolečkových bruslích. Když ji bylo sedm let, začala hrát softbal a o tři roky později přidala i volejbal. Její schopnosti ji posunuly k akrobacii na visuté hrazdě. Tomuto sportu se věnovala čtyři roky a kvalifikovala se na juniorské olympijské hry 1998, kde v hlavní soutěži mezi zdravými spor-tovci získala čtvrté místo.

Po dokončení střední školy se seznámila s Natem Crawfordem, který ji zasvětil do akrobacie a posléze se stal jejím partnerem nejen při vystoupení, ale i v životě. Kvalit mladé akrobatky si všimla zpěvačka Britney Spears a pozvala ji jako účinkující na svoje světové turné.

Odmalička měla Jennifer idol v gymnastce Dominique Moceanu, která byla i členkou amerického olympijského týmu. Jennifer nevěděla, kdo jsou její biologičtí rodiče. Dozvěděla se to ve svých šestnácti letech. A byla v šoku, když zjistila, že její idol Dominique je její biologická sestra! Trvalo jim čtyři roky, než se spojili a setkali…

V novém 72stránkovém čísle čtvrtletního magazínu pro vozíčkáře VOZKA, najdete i další zajímavá témata. Čtenáři se opět mohou těšit na pestrý a obsáhlý kaleidoskop zpráv, informací, tipů, rad a zajímavostí o životě a pro život na vozíku.

Výběr dalších článků:

  • Řecko – má láska. Letní vzpomínka Michala Pospíšila na ostrov Rhodos
  • Pohledy ze světa – Japonsko. Mimořádná linka Praha–Tokio
  • Moje první cesta na univerzitu aneb Jak se studuje na vozíku
  • Krása seniorek spočívá v jejich duši a celkovém charisma, říká sexuolog Radim Uzel

Více na:https://www.vozka.org/aktuality/zpravodajstvi/magazin-pro-vozickare-vozka-c-4-2018-838cz

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email