Search
Close this search box.

Hlasujte do neděle v soutěži “ROZSVIŤME Česko”

slunečnice

Výtvarná a literární soutěž je součástí osvětové kampaně Rozsviťme ČR. Děti z mateřských školek, základních i středních škol malovaly, kreslily a také psaly. To vše jako podporu lidem, kterým v životě po boku kráčí roztroušená skleróza.

Do neděle můžete hlasovat na webových stránkách NFI

Poslední dny barevného podzimu se s námi loučí, zima klepe na dveře… pojďte se alespoň na chvíli ohřát v slunečních paprscích. 

Rozsviťte si den slunečnicemi, potěšte svoji duši básněmi, a v deštivém podzimu s horkým čajem se alespoň v duchu vraťte do rozzářených slunečných chvil. Slunečnice a každá jiná, malá vzpomínka na letní dny, hlasujte pro tu, která se Vám líbí nejvíce, pro ty, které potěšily, zahřály.

Zvolit si můžete libovolný počet obrázků a literárních děl (všechny, které se Vám líbí).

S mottem “nikdy není brzy se naučit nové věci” se děti a mladí lidé seznamují s příznaky RS, projevy a úskalím individuality projevů, informace, které jednou mohou mít zásadní význam. Co to je, když se řekne roztroušená skleróza? Co to znamená, když má babička, maminka, tatínek nebo teta RS? Když maminky kamarádka je unavená a zakopává? A proč se nebát o všem mluvit. A pro ty starší? Přiblížit svět, který ovlivňuje nevyléčitelná nemoc a mění životní hodnoty, postoje i další směřování. Nebát se být otevřený…

“Laskavý pohled přehlíží rozbitá okna, protože za nimi vidí květiny.” Holandské přísloví
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email