Search
Close this search box.

Nominujte do soutěže Žena regionu!

star-1340474__340

Znáte ve svém okolí ženu, která svůj volný čaj věnuje druhým, a přitom zvládá své aktivity skloubit s prací, vzděláváním, nebo i s péčí o rodinu?

Kamarádka, lékařka, cvičitelka, nadšená sbormistryně, sestřička, vedoucí oddílu, sportovkyně… Není třeba, aby byla mediálně známá. Naopak!

Cílem projektu, který se koná tradičně pod záštitou Senátu Parlamentu ČR, Asociace krajů ČR a patronací Hany Potměšilové, která je výraznou osobností českého neziskového prostoru a Miluše Horské, české političky, je jejich úsilí a obětavost ocenit.

Pomozte i vy a přihlaste zajímavou ženu z vašeho okolí. Do konce nominací zbývá jen pár dnů!

Desátý ročník neziskové projektu Žena regionu startuje tradičně nominacemi. Kdokoli z veřejnosti může prostřednictvím webu www.zenaregionu.cz přihlásit do soutěže zajímavou ženu či ženy ze svého kraje, a vyjádřit jim tím veřejné uznání. Nominovat je možné od 1. dubna do 14. června 2019. O titul Žena regionu se mohou ucházet ženy v kategoriích: podnikání, politika a veřejná správa, vzdělávání, věda a výzkum, zdravotnictví a charitativní činnost, umění, kultura a sport. „Každý rok se setkáváme s příběhy žen, které pomáhají nemocným, dětem, seniorům, provozují zvířecí útulky, přispívají ke zlepšení a rozvoji svého regionu, podílejí se na veřejném životě a svým aktivním přístupem motivují a obohacují ostatní. Přitom všem ještě zvládají pečovat o svou rodinu a docházet do svého běžného zaměstnání,“ uvedla zakladatelka projektu Žena regionu Denisa Kalivodová a dodala: „Ráda bych vyzvala všechny, kdo mají ve svém okolí zajímavou ženu, aby ji určitě do soutěže nominovali. Může jít o přítelkyni, matku, sestru nebo třeba kolegyni z práce. Silných příběhů výjimečných žen, které dokáží skloubit svou profesi, prospěšné aktivity i péči o rodinu, je v každém regionu nespočet. Jen se o nich málo veřejně mluví.“  

Stejně jako v loňském roce bude i letos omezen počet účastnic v krajských kolech na deset, které postoupí do soutěže o prvenství v rámci regionálních kol. Cílem pořadatelů je více se věnovat příběhům nominovaných žen a přitáhnout k nim pozornost médií, eventuálních sponzorů i veřejné samosprávy. Umístění jednotlivých soutěžících bude pak zveřejněno vždy v rámci slavnostního vyhlášení regionálního kola v daném kraji. Do té doby bude výsledné pořadí účastnic tajné. Absolutní vítězka pro celou Českou republiku, která získá od veřejnosti nejvyšší počet hlasů, bude vyhlášena v rámci slavnostního galavečera v Praze.

Více na www.zenaregionu.cz

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email