Search
Close this search box.

Z deníčku RSrí Lanka 2024 – 1.část (David Weis)

 Tak nám to začalo! Velké dobrodružství, které nám zorganizoval David, výlet ereskářů na Srí Lanku. Postupně se potkáváme, a vlastně i seznamujeme na letišti v Praze. O srandu asi nebude nouze, protože Gabča každému účastníkovi zájezdu předává vlastnoručně vyrobený kulíšek s bambulí, to abychom se lépe našli, kdybychom se ztratili.  

Let asi nemá smysl popisovat, utekl nám jako voda a vše jsme zvládli na jedničku. Přistáváme na letišti v  Colombu, kde na nás čekal náš průvodce Ravi.  

Účastníci první skupiny 

 
Když nás mikrobus dovezl na místo ubytování, hotel Family Tree, přivítal nás velmi sympatický pár, Kamča s Romanem. Seznámili nás s veškerou organizací a plánem na další den a celý pobyt.  Vlastně veškerý program nám byl připraven na míru a vždy se myslelo na odpočinek a záchytné body, pokud by někdo z nás případně neměl sílu. 

Ráno nás čekala úžasná snídaně, při které nám Kamila připravila i menší rébus v podobě zdejšího exotického ovoce. První den jsme se postupně aklimatizovali, zařizovali jsme si místní měnu a SIM karty. Zdejší lidé byli neskutečně ochotní, díky tomu nebyla jazyková bariéra takový problém. Hned první den jsme měli mnoho zážitků.  

Jedním z nich bylo cestování místním populárním dopravním prostředkem – tuktukem.  

Kdo chtěl, mohl se jít také osvěžit do oceánu, užít si výhledy na obzor, a vůbec začít relaxovat z toho marastu doma, třeba i na báječné ajurvédské masáži. Nesměla chybět ani návštěva zdejšího bistra. Poučení pro všechny zní, že i málo pálivé je pro nás hodně pálivé. A aby toho pro jeden den nebylo málo, zvládli jsme i tour po Negombu a návštěvu jednoho z mnoha buddhistických chrámů a kostel sv. Antonína, který má za sebou smutnou minulost. Pak nás po Negombo provedl David, protože už tady jednou byl. Věděl kam zajít na dobré jídlo hned u pláže. Den byl zakončen nádherným západem slunce.  

Druhý den se nesl v podobném duchu, jen s tím rozdílem, že jsme měli volnou ruku v náplni dne. Takže jsme se vydali načerpat místní atmosféru i mimo turistické trasy. Objednat si tuktuk, vysvětlit kam to chceme a projít se městskými zákoutími, to byla ,,velkolepá akce“.  

Věřte, už jen sledovat dopravu a místní řízený, tedy spíše neřízený chaos, stojí opravdu za to. A večer nastal čas si sbalit kufry na dvoudenní tour do vnitrozemí. 

/Petra Heřmánková – účastnice první skupiny a David/ 

Pokud chcete také zažít neopakovatelné okamžiky, odpočinout si, vidět monumentální krásy přírody, navázat nová přátelství a mnohem více, neváhejte se přihlásit na RS Srí Lanku 2025. 
Předpokládaný termín je od 25.7.2025. Cena bude upřesněna později (cca 50,000 Kč i s letenky). Platby budou rozděleny do 4 až 5 částí. 
Nezávazně se můžete registrovat a mít tak zajištěné místo, zde.

Účastníci druhé skupiny
Účastníci druhé skupiny
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email